Z czego wynikają problemy ze wzwodem?



Ważnym
elementem wpływającym na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Właściwa dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wtedy do całkiem
poważnych niedoborów selenu.
Można go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny tak samo
ważny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten natomiast
wpływa na popęd
seksualny. W czasie
spożywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
ale łatwo go zwiększyć
jedząc warzywa strączkowe, wybrane
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest też
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina zwiększa
produkcję spermy i wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak czekolada, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli musimy
poprawić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena
cialis




Comments are Closed